در دیدار مدیرکل شیلات هرمزگان با مدیرعامل اتحادیه تعاونی های صیادی کشور مطرح شد:
تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت تشکل ها و جامعه صیادی در حفظ و بازسازی ذخایر ورود صیادان و ساحل نشینان به آبزی پروری دریایی راهکاری موثر در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان
مدیرکل شیلات هرمزگان با مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های صیادی ایران در راستای افزایش بیش از پیش همکاری ها و تعامل و همچنین ارتقای جایگاه تعاونی های صیادی در مدیریت مشارکتی فعالیت های شیلاتی و ارتقای خدمات دهی و رفاه جامعه صیادی دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی شیلات هرمزگان، در این دیدار عبدالرسول دریایی به لزوم سوق دادن صیادان به سوی صنعت آبزی پروری به ویژه پرورش ماهی در قفس تاکید کرد و گفت: ورود صیادان به حوزه آبزی پروری علاوه بر کمک به حفظ و بازسازی ذخایر ،موجب رونق اقتصادی و ارتقای اشتغال خواهد شد.
وی با اشاره به موفقیت های خوب جامعه صیادی پس از ورود به حوزه پرورش میگو افزود: در همین راستا در حال حاضر با پیگیری های شیلات استان به ۱۴ تعاونی مجوز پرورش ماهی در قفس اعطا شده است.
دریایی با بیان اینکه تشکل ها می توانند نقش موثر در رشد و توسعه فعالیت های شیلاتی داشته باشند گفت: بی شک اتحادیه ها و تعاونی های صیادی استان با حمایت جامعه صیادی و مسئولین باید تقویت و سطح علمی و تخصصی آنها ارتقا یابد.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به وجوود بالغ بر 70 تعاونی صیادی در استان هرمزگان بر لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی ها و همکاری آنها در مقوله پیشگیری و برخورد باصید غیر مجاز تاکید کرد و گفت: متاسفانه بیش از ۲۰ هزار شناور غیر مجاز در استان های جنوبی در حال فعالیت هستند که طی سرشماری انجام شده توسط شیلات هرمزگان میزان 12هزار و 700 فروند از این شناور های غیر مجاز در این استان فعالیت می کنند.
دریایی خاطر نشان شد: هرگونه افزایش مجوز صید طبق نظر کمیته مدیریت صید سازمان شیلات ایران که متشکل از موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور،محیط زیست و سایر مراجع ذی ربط است صورت می گیرد.
وی ظرفیت قابل برداشت برآورد شده صید استان را توسط پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان 196 هزار تن خواند و گفت: متاسفانه در حال حاضر ۳۱۵ هزار تن در حال برداشت و صید می باشد که ۱۱۹ هزار تن مازاد برداشت توسط شناورهای. غیر مجازباعث شده صیدگاه ها تحت فشار شدید قرار بگیرند و باید با مدیریت و برنامهریزی و ورد مسئولین ملی و استانی به این موضوع با ارائه راهکار مناسب و پایدار این مشکلات مرتفع گردد.در غیر اینصورت تا چند سال آینده با افت شدید ذخائر آبزیان مواجه خواهیم بود
مدیر کل شیلات هرمزگان با اشاره به پیشرو بودن شیلات استان در فعالیت های شیلاتی گفت: استقرار کارشناس HSE در بنادر که باعث ارتقاء سیستم ایمنی آتش نشانی در بنادر گردیده، ساخت بنادر جدید با استانداردهای بینالمللی ، جذب اعتبارات خوبی طی سال گذشته، کسب چندین عنوان و رتبه کشوری و ... را از اهم این فعالیت ها دانست.
وی تصریح کرد: همچنین در استان هرمزگان مدیریت بهره برداری از پانزده بندر صیادی با پیگیری و همت شیلات هرمزگان ، پس از تکمیل و تجهیز جهت حمایت از جامعه صیادی به تعاونی های صیادی هرمزگان واگذار گردیده است.
دریایی با بیان اینکه تشکل ها و اتحادیه های صیادی میتواند همکاری های خیلی خوبی در جهت جذب سرمایه گذار و حمایت از طرح های اشتغال زا داشته باشد گفت: شیلات نه تنها همچون گذشته آمادگی حمایت همه جانبه از جامعه بهره بردار و صیادی دارد بلکه این مهم در اولیت و دستور کار شیلات هرمزگان در همه شهرستانها است.
وی از اتحادیه تعاونی های صیادان خواست تا پیگیری پرداخت ۵۰ درصد سهم بیمه شناورهای صیادی مانند بیمه محصولات کشاورزی از صندوق بیمه کشاورزی و یا توسط دولت ، پیگیری در جهت اخذ وام کم بهره برای صیادان،گسترش ارتباط و تعامل جامعه صیادی با سازمان ها و دستگاه های ذی ربط ، پیگیری ارتقای خدمات دهی به صیادان و ...را با اعلام حمایت قاطعه شیلات هرمزگان وبی شک شیلات کشور با جدیت پیگیر باشد.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: جهت حمایت از تعاونی های صیادی پیشنهاد میگردد شبکه یکپارچه و الکترونیکی جهت استفاده از تمام ظرفیت های تجاری و بازرگانی برای تامین اقلام مورد نیاز صید و صیادی صیادان ایجاد گردد که اتحادیه سراسری صیادیان می توانند در این بین نقش کلیدی و محوری داشته باشد.
در ادامه مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های صیادی ایران ضمن تقدیر و تشکر از ارتقای فعالیت ها و پیگیری های مستمر در اداره کل شیلات هرمزگان در زمینه حمایت از صنعت صید و صیادی عنوان کرد: شیلات استان هرمزگان دارای رتبه و جایگاه خیلی خوبی در کشور است و خوشبختانه شیلات هرمزگان همیشه پیش رو در ارتقاء سطح صید و صیادی و فعالیت های شیلاتی بوده و کارهای سازنده زیادی را در این زمینه انجام داده است.
یعقوب دوجی گفت: با پیگیریهای شیلات خوشبختانه مشکل بیمه صیادان مرتفع گردید که در این بین پیگیریهایی که شیلات هرمزگان انجام داده است از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: امید است که با استفاده از همه ظرفیتها و همکاری های اتحادیه ها باعث کاهش صید غیرمجاز و توسعه صید پایدار باشیم.
http://shilathormozgan.ir/q66kt