نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در دیدار با مدیرکل و جمعی از نمایندگان جامعه شیلاتی استان :

همه باید یاری رسان شیلات استان در حفاظت از ذخایر آبزیان استان // ممانعت از صید غیر مجاز وظیفه ای همگانی است

Untitled-3.jpg

صبح امروز مدیرکل شیلات هرمزگان به همراه معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان و جمعی از نمایندگان جامعه شیلاتی استان با نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس در محل دفتر ایشان دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی شیلات هرمزگان، در این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبادی ، با اشاره به اهمیت و جایگاه شیلات هرمزگان در کشور و به ویژه در استان هرمزگان به بیان رهنمودهایی در جهت پیشبرد اهداف و برنامه های سازمانی اداره کل شیلات هرمزگان پرداختند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان و امام جمعه بندرعباس حرکت در مسیر حراست و حفاظت از ذخایر آبزیان را وظیفه همگانی و مهم برای همه شهروندان از صیادان تا نیروهای نظامی و انتظامی و مسئولین خواند و تصریح کرد: بدون شک همه باید یاری رسان شیلات استان در حفاظت از ذخایر آبزیان استان باشند و این یک وظیفه همگانی است.

دکتر عبادی زاده افق و برنامه های خوبی در زمینه های فعالیت های شیلاتی روشن خواند و گفت: امید داریم با توجه به تلاش ها، توانایی ها و پیگیری های موجود شاهد رسیدن به برترین جایگاه ها در عرصه های شیلاتی در سطح جهان باشیم.

امام جمعه بندرعباس با تاکید بر اهمیت تامین نیازهای سفرهای مردم، محصولات دریایی و آبزیان را از منابع خوب تامین نیاز سفره های مردم به نسبت قیمت آنها به دیگر منابع تأمین سفره های مردم ویژه خواند.

وی ضمن تشکر از اقدامات خوب شیلات در حوزه صادرات تولید اختصاصی برای صادرات را در دستور کار بهره برداران و آبزی پروران شیلاتی قرار داد و افزود: ظرفیت های شیلاتی ما قدرت رقابت با دنیا را دارد و باید در این مسیر گامهای قوی ترین برداریم.

امام جمعه بندرعباس بر ورود تعاونی های خدماتی صیادی به عرصه های تولید و همچنین افزایش تعاونی های تولیدی شیلاتی تاکید کرد و گفت: تولیدات شیلاتی علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی و جهش تولید توانسته در بحث های جذب اکوتوریسم هم به خوبی تاثیر گذار باشد.

در ادامه مدیرکل شیلات هرمزگان با بیان اینکه صید و صیادی در استان هرمزگان هموراه زمینه ساز اشتغال زایی، رونق و جهش تولید بوده است گفت: خوشبختانه هرمزگان با برخورداری از بالغ بر 45 هزار نفر صیاد و 8400 فروندشناور صیادی و بیش از 366 هزار تن صید در سال گذشته رتبه نخست صید وصیادی کشور را از آن خود کرده است.

مسعود بارانی ساخت و احداث ۲۳ موج شکن مردمی و ۱۹بندر صیادی و بالغ بر ۴۰ مرکز تخلیه صید از دست آوردهای خوب دولت های جمهوری اسلامی در استان هرمزگان خواند و تصریح کرد: شیلات و فعالیت های شیلاتی همواره زمینه ساز اشتغال زایی، رونق اقتصادی و تولید در کشور و به ویژه استان هرمزگان بوده است.

وی ظرفیت‌های شیلاتی به‌ویژه آبزی پروری و صیادی استان را باعث رونق منطقه و اشتغال دانست و اضافه کرد: استان هرمزگان با وجود افزون بر ۹۰ واحد صنایع شیلاتی، بیش از ۵۰هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو، افزون‌بر ۱۱۳ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، وجود بیش از ۲۴ مرکز تکثیر میگو، بیش از ۴۰ هزار نفر صیاد و با صیدی بیش از ۳۶۰ هزار تن جایگاه ویژه ای را در فعالیت‌های شیلاتی را به خود اختصاص داده است.

بارانی از ساماندهی شناورهای صیادی به عنوان اتفاقی خوب برای صید و صیادی استان با حمایت استانداری، سازمانش یلات ایران و وزارت اقتصاد و دارای یاد کرد.

مدیرکل شیلات هرمزگان افزوده شدن شش هزار هکتار به اراضی پرورش میگوی استان در طی دوسال اخیر و همچنین افزایش شش هزار تنی به ظرفیت پرورش ماهی در قفس استان و آغاز حرکت به سمت تغییر ساختار آبزی پروری را از اقدامات خوب در حوزه شیلاتی در دوساله اخیر خواند .

بارانی همچنین با اشاره به صادرات بالغ بر ۲۰۰میلیون دلاری مجموعه شیلات هرمزگان در سال گذشته گفت: خوشبختانه ماهی خشک و صادرات آن ، میگوی پرورش و ... بخش قابل توجه ای از صادرات استان را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه با آغاز احداث سه مرکز باز سازی ذخایر آبزیان در سطح استان در شهرستان های قشم، بندرلنگه و جاسک، احداث و استقرار بالغ بر پنج هزار سازه زیستگاه مصنوعی در آبهای استان بی شک می توان گامی مهم در بازسازی و حفظ ذخایر آبزیان برداریم و جبران بخشی از فشار بر ذخایر آبزیان براثر برداشت بی‌رویه، ترمیم و کمک به احیاء ذخیره‌گاه‌ها و حفظ ذخایر آبزیان، ایجاد توازن در اکوسیستم، حفظ جمعیت روستایی و ساحل نشینان، صید و صیادی پایدار، تثبیت اشتغال و ... برداریم.

بارانی آبزی پروری ،صید و صیادی، خدمات بنادر صیادی، حفاظت منابع آبزیان،آموزش و ترویج شیلاتی،صنایع شیلاتی، تکثیر میگو، پرورش میگو، تکثیر ماهی، پرورش ماهی در قفس، تکثیر ماهیان زینتی، تکثیر جلبک، پرورش جلبک، تکثیر ،کارخانجات تولید کنسرو ماهی، پودر ماهی، عمل آوری و بسته بندی آبزیان و ... را از اهم فعالیت های شیلاتی، شیلات هرمزگان خواند.
 
مدیرکل شیلات هرمزگان تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان هرمزگان هم در زمینه نیروی انسانی و هم لجستیک را از ضرورت های مهم و اساسی برای حفظ ذخایر آبزیان استان خواند و گفت: ممانعت از صید غیر مجاز آبزیان و تامین نهاده های آبزی پروری به ویژه در زمینه بچه ماهی را از مهمترین دغدغه های پیشروی فعالیت های شیلات استان است.
 
در ادامه این نشست حاضرین و نمایندگان جامعه شیلاتی به بیان نظرات، پیشنهادات و دغدغه های خود در حوزه شیلات پرداختند.

 

http://shilathormozgan.ir/rx5b3