به گزارش روابط عمومی شیلات هرمزگان، مسعود بارانی با اشاره به اهمیت صید و صیادی در اقتصاد دریا محور و همچنین اهمیت ویژه آن برای استان هرمزگان گفت: ارتزاق بالغ بر 40 هزار خانوار هرمزگانی از طریق فعالیتهای صید و صیادی صورت می پذیرد.
ایشان تصریح کرد: هرمزگان با برخورداری از 19 بندر صیادی،22 موج شکن مردمی و بالغ بر 40 مرکز تخلیه صید با حدود هفت هزار شناور صیادی در قالب حدود 75 تعاونی صیادی جایگاه مهمی در صید و صیادی کشور را به خود اختصاص داده است.
بارانی خاطر نشان شد بر اساس آمار و ارزیابی های صورت گرفته در کمیته علمی آمار صید سازمان شیلات ایران در سال 1402، صیادان استان هرمزگان موفق به صید بالغ بر 366 هزار تن صید انواع آبزیان، همچنین کسب رتبه اول صید کشور گردیدند که گامی مهم در تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)است.
مدیرکل شیلات هرمزگان میزان صید سال گذشته را بالغ بر 321 هزار تن خواند گفت در سال 1402 شاهد رشد بیش از 40 هزار تنی بوده ایم . وی گفت: خوشبختانه در کنار رشد صید استان هرمزگان با حمایت های سازمان شیلات ایران و استانداری هرمزگان گام های خوبی با پیگری شیلات هرمزگان در راستای صید و صیادی پایدار و مسئولانه و حفط منافع دراز مدت جامعه صیادی برداشته شده است.
بارانی تصریح کرد: :شیلات استان در زمینه حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان اقدامات خوبی داشته است که از این میان می توان به آغاز عملیات اجرایی احداث سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در سه شهرستان جاسک، بندرلنگه و قشم، احداث بالغ بر پنج هزار قطعه سازه زیستگاه مصنوعی در آبهای استان هرمزگان وهمچنین رها سازی بالغ بر 30 میلیون قطعه بچه میگو و ماهی بومی در هرمزگان اشاره کرد.
مسعود بارانی پیگیری سیاست های ابلاغی سازمان شیلات ایران، برگزاری دوره های آموزشی،تاکید مستمر بر اجرای دقیق تقویم ممنوعیت صید آبزیان، کنترل و پایش مدیریتی صیدگاه های استان، تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان، بازدید ها و عملیات میدانی در راستای حفظ ذخایرآبزیان، پایش مستمر ذخایر آبزیان و صید و صیادی، ارتقای خدمات دهی به جامعه صیادی، تشویق صیادان به استفاده از روش های صید اصولی نوین و استاندارد، ارتقای همدلی و تعامل بین شیلات،جامعه صیادی و تشکل ها در راستای صید و صیادی اصولی و ... را از اهم اقدامات شیلات هرمزگان در راستای ارتقای صید و صیادی و موفقیت استان در اخذ رتبه اول صید کشور خواند.
مدیرکل شیلات هرمزگان عنوان کرد: ساردین ماهیان، متو ماهیان ، هوور،کوتر، گیش، هامور،شیر، حلوا سیاه، سارم، سوکلا، قباد، میش ماهی، میگو و... غالب ترکیب صید استان هرمزگان را تشکیل می هد.