به گزارش روابط عمومی سازمان شیلات ایران، معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران در این نشست با بیان اینکه هرمزگان جایگاه ویژه ای برای فعالیت های شیلاتی دارد و نگینی از فعالیت های شیلاتی است گفت: توسعه آبزی پروری به ویژه در استان هرمزگان از اولویت های سازمان شیلات ایران است که خوشبختانه توانسته ایم مشارکت خوبی از سوی جامعه صیادی در توسعه آبزی پروری جذب کنیم .
سید حسین حسینی افزود: امروز با پیگیری های صورت گرفته و تلاش های انجام شده ، جامعه صیادی از بهترین آبزی پرروران کشور را تشکیل می دهند و حمایت از ورود جامعه صیادی به آبزی پروری اولویت و دستورکار شیلات در سراسر کشور است.
وی افزود: استفاده از منابع آبی مستعد دریایی یکی از مسیر های مطمئن در توسعه آبزی پروری است که جامعه صیادی بهترین دسترسی به این آبها را دارند و باید این فرصت را مغتنم بشمارند.
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: صید و صیادی و پایداری این مهم نقش اساسی و بسیار مهمی در امنیت غذایی، پایداری اشتغال و اشتغال زایی، رونق اقتصادی و معیشت ساحل نشینان دارد.
حسینی خواستار حمایت جامعه صیادی از صید و صیادی اصولی و پایدار در جهت استفاده از ادوات صید به صورت تخصصی و پرهیز از استفاده از ادوات صید مخرب شد و تصریح کرد: بدون شک استفاده اصولی از ادوات صید و مدیریت و انجام تقویم صید نقش کلیدی در صید مسئولانه دارد.
وی افزود: مسئول کردن صیادان در صیادی، مهمترین رویکرد در مدیریت صید مسئولانه است و بدون حمایت و خواست جامعه صیادی امکان صیانت از دخایر آبزیان وجود ندارد.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: بهترین امانت داران در نگهداری از بنادر صیادی خود جامعه صیادی است و اولویت ما نیز جامعه صیادی است.
همچنین مدیر کل شیلات هرمزگان در این نشست با اشاره به اینکه رتبه اول صید کشور توسط هرمزگان احراز شده است گفت: این مهم گامی تاثیرگذار در تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)است.
بارانی با اشاره اهمیت صید و صیادی در استان هرمزگان و ارتزاق بالغ بر 35 هزار خانوار هرمزگان با فعالیت صید و صیادی تصریح کرد: هرمزگان با برخورداری از ۲۰ بندر صیادی، ۲۲ موج شکن مردمی و بالغ بر ۴۰ مرکز تخلیه صید با حدود پنج هزار شناور صیادی در قالب ۷۴ تعاونی صیادی جایگاه مهمی در صید و صیادی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش های جامعه صیادی استان،اتحادیه تعاونی های صیادی هرمزگان، تعاونی های صیادی در دستیابی به اهداف و سیاست های سازمانی که منجر به این موفقیت های شیلاتی استان شده است گفت: خوشبختانه با حمایت های سازمان شیلات ایران و استانداری هرمزگان گام های خوبی با پیگری شیلات هرمزگان در راستای صید و صیادی پایدار و مسئولانه و حفط منافع دراز مدت جامعه صیادی برداشته شده است.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: ساخت و استقرار بالغ بر ۱۵۰۰ سازه زیستگاه مصنوعی در آبهای استان، آغاز عملیات اجرایی سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان(میگو و ماهی بومی) ،برنامه ریزی جهت ساخت و استقرار بالغ بر سه هزار ۵۰۰ سازه زیستگاه مصنوعی در شرق استان برای اولین بار، پیگری و رفع مشکل بیمه ای صیادان ، پیگیری سخت و زیان آور شدن شغل صید و صیادی،انعقاد و اجرای تفاهم نامه مشترک دریابانی و شیلات در راستای حراست از منابع آبزیان و ... را از اهم اقدامات دولت مردمی با زحمات و حمایت ویژه مجموعه سازمان شیلات ایران، استانداری هرمزگان و پیگیری اداره کل شیلات استان خواند.
بارانی تقویت جایگاه تشکل ها و تعاونی های صیادی، برگزاری دوره های آموزشی،تاکید مستمر بر اجرای دقیق تقویم ممنوعیت صید آبزیان، کنترل و پایش مدیریتی صیدگاه های استان، تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان، بازدید ها و عملیات میدانی در راستای حفظ ذخایرآبزیان، پایش مستمر ذخایر آبزیان و صید و صیادی، ارتقای خدمات دهی به جامعه صیادی، تشویق صیادان به استفاده از روش های صید اصولی نوین و استاندارد، ارتقای همدلی و تعامل بین شیلات،جامعه صیادی و تشکل ها در راستای صید و صیادی اصولی و ... را از اهم اقدامات شیلات هرمزگان در راستای ارتقای صید و صیادی و موفقیت های تشکل ها و جامعه صیادی عنوان کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم از زحمات مدیر کل شیلات هرمزگان و معاون صید و بنادر ماهیگیری، توسط معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با اهدای لوحی از سوی جامعه صیادی استان و اتحادیه صیادان قشم تقدیر بعمل آمد.