به گزارش روابط عمومی شیلات هرمزگان،در این نشست معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان از استان هرمزگان به عنوان دروازه پیشرفت ایران یاد کرد و گفت: در استان هرمزگان فعالیت های شیلاتی نقشی کلیدی و محوری در توسعه و رونق اقتصادی دارند.
احسان کامرانی با بیان اینکه ارتباط و تعامل بین سازمانی و دستگاهی بی شک سازنده است، فعالیت های شیلاتی و دامپزشکی را عجین خواند و تصریح کرد: یقینا تداوم امنیت غذایی به ویژه در بخش تامین پروتئین دریایی سبد خانواده ها و همچنین ارز آوری ملزوم به پایداری و توسعه همین تعاملات موجود است.
وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان از ظرفیت های عظیمی در همه حوزه های اقتصادی بهره مند است گفت: بی شک هرمزگان محقق کننده اقتصاد دریا محور است که باید از همه ظرفیت های استان هرمزگان به نحو احسن استفاده شود.
کامرانی بر تقویت آزمایشگاه، تسهیل خدمات شیلاتی و دامپزشکی به فعالین حوزه شیلات، ممانعت از دوگانگی قوانین و مقررات، افزایش ارزش افزوده در محصولات تولیدی، ارتقای عمل آوری و بسته بندی محصولات شیلاتی، توسعه نقش شیلات در تامین امنیت غذایی و ... تاکید کرد.
در ادامه این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی دامپزشکی و شیلات را دو رکن اساسی در صنعت آبزی پروری خواند و تصریح کرد: بدون شک تعاملات و همکاری بین دامپزشکی و شیلات برای پیشبرد اهداف در راستای تامین غذای سالم و امنیت غذای بسیار مهم و ضروری است.
عباس مویدی در ادامه با اشاره به تعامل خوب ادارت تابع وزارت جهاد کشاورزی در استان هرمزگان گفت: امید داریم با توجه به تلاش ها و پیگیری های موجود شاهد درخشش بیش از پیش فعالیت های کشاورزی و شیلات در استان هرمزگان باشیم.
در ادامه مدیر کل شیلات هرمزگان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و دست آورد های شیلاتی در استان هرمزگان بر وجود ظرفیت های خوب شیلاتی در استان هرمزگان از جمله وجود حدود ۵۰ هزار هکتار اراضی پرورش میگو، بالغ بر ۱۱۳ هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در دریا، صید سالانه حدود ۳۳۰ هزار تن از انواع آبزیان و فعالیت نزدیک به ۵۰ هزار نفر در حوزه شیلات هرمزگان تاکید کرد.
مسعود بارانی وجود تنوع گونه ای صید آبزیان در هرمزگان، دسترسی به آبها و ذخایر بین المللی آبزیان ، وجود ظرفیت پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری، وجود ظرفیت های عظیم تکثیر و پرورش ماهیان زینتی آب شور و شیرین، تکثیر و پرورش انواع جلبک، کرم خونی، خیار دریایی، صدف و ... را از دیگر ظرفیت های شیلاتی استان هرمزگان خواند.
وی حرکت در مسیر فراروی محصولات شیلاتی برای آماده کردن شرایط جهت پیوستن به بازارهای جهانی بیشتر، تولید شیلاتی پایدار، رعایت استانداردهای بهداشتی درتولید محصولات ، شیلاتی، حفظ تولیدات آبزی در برابر بیماریهای مختلف، افزایش بهره وری واحدهای تولیدی محصولات شیلاتی و بکارگیری علوم و فناوریهای جدید، همچنین لزوم ارتقای آگاهی از بیماریهای آبزیان، ارتقای تعامل و همکاری و ... را از اهم موضوعات پیش رو توسعه بیش از پیش شیلات با محوریت دامپزشکی خواند.
بارانی با اشاره به اینکه استان هرمزگان به عنوان استان پیشرو در نوآوری و توسعه فعالیتهای نوین آبزی پروری میباشد، افزود: این استان گامهای خوبی در تکثیر و پرورش آبزیان و توسعه فعالیتهای شیلاتی برداشته است که بدون شک حمایت های سازمان شیلات ایران، استانداری، جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان نقش مهم و اساسی در این بین داشته است.
در این نشست معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ارتقای مستمر آگاهیبخشی درخصوص رعایت مسائل بهداشتی-قرنطینهای و امنیت –زیستی را اولیتی مهم و ضروری در حوزه شیلات خواند.
قاسم رضائیان زاده عنوان کرد : آموزش به فعالین و سرمایهگذاران حوزه شیلات از اقدامات ضروری برای تولید سالم، افزایش بهرهوری و توسعه پایدار دانست و گفت: سازمان دامپزشکی ارتقای علمی و آموزش را همواره در اولویت دارد.
وی ضمن تشکر از تعاملات موجود، تعامل، همکاری و پایبندی بهدستورالعمل های بهداشتی و مدیریتی را در تولید آبزیان یک ضرورت خواند و گفت: بی شک تشکل ها نیز میتوانند در این مهم به یاری شیلات و دامپزشکی بیایند.
رضائیان زاده با اشاره به اینکه بی شک با تعاملات موجود محصولات آبزی از زنجیره تولید تا مصرف بصورت كاملاً بهداشتی در اختیار مصرف كنندگان میبایست قرار گیرد گفت: دامپزشکی استان ها پیگیری های لازم برای دریافت کدهای مربوطه جهت صادرات آبزیان به کشورهای متقاضی بعمل آورند.
در ادامه مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان با راهبردی خواندن فعالیت های شیلاتی و دامپزشکی در استان هرمزگان تصریح کرد: صنعت آبزی پروری نسبت به صنایع دامی نوپاست ولی باید سهم تولید این بخش در تامین پروتئین و امنیت غذایی مردم جدی گرفته شود و جایگاه خود را در سبد غذایی مردم تثبیت كند.
مصطفی فخرآبادی بر نقش دامپزشکی در پایداری تولید، سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و عنوان کرد: مراکز فرآوری آبزیان کلیه الزامات لازم برای دریافت کدهای مربوطه بعمل آورند.
در ادامه مديركل دفتر امور ميگو و آبزيان آب شور سازمان شیلات ایران از استان هرمزگان به عنوان قطب و استانی پیشرو در صنعت تکثیر و پرورش آبزیان یاد کرد و گفت: امید داریم بتوانیم رونق و توسعه پایدار و لازم در حوزه فعالیت های شیلاتی به ویژه تکثیر و پرورش میگو در استان هرمزگان را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد از مراکز تکثیر میگو در استانهای هرمزگان و بوشهر مشغول فعالیت هستند عنوان کرد: بخش قابل توجهی از تولید لارو میگو از طریق ارتقای دانش فنی و افزایش بهرهوری این مراکز صورت میگیرد.
معدنی تصریح کرد: هدایت بخشی از تولید در سیستمهای متراکم و یا محصور نیز در سال ۱۴۰۲ از جمله برنامهها و سیاستهای توسعهای این سازمان در حوزه تولید میگو است و برنامههای جذب سرمایهگذاران خارجی و داخلی، ورود به حلقههای مختلف زنجیره تولید میگو و ارتقای وضعیت تولید به همراه موضوعات مهندسی مجدد، ایجاد شهرکهای شیلاتی پرورش میگو با بهرهگیری از ظرفیتهای تمام دستگاهها و وزارت جهاد کشاورزی و پتانسیل مربوط به توسعه سواحل مکران و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و پیشران از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار دارد.
همچنین مديركل دفتر بهبود كيفيت ،فرآوري و توسعه بازار آبزيان سازمان شیلات ایران، توسعه فعالیتهای بهبود کیفیت آبزیان و واحدهای فرآوری و بسته بندی آبزیان، پیگیری افزایش بازار مصرف آبزیان، ارتقای سرانه مصرف آبزیان، فرهنگ سازی مصرف سرانه آبزیان، ترغیب و هدایت سرمایه گذران در زمینه طرحهای توسعه ای ارتقاء کیفیت و صنایع پیشین و پسین شیلاتی، را از اهم برنامه های این حوزه شیلات خواند.
مختاری کنترل و نظارت بر کیفیت جابجایی ، نگهداری ، توزیع و عرضه ( اعم از عمده و خرده فروشی ) آبزیان و فرآوردههای شیلاتی بر اساس استانداردهای مصوب و دستورالعملهای ابلاغی و نظارت مستمر و دوره ای بر فعالیتهای واحدهای فرآوری بسته بندی آبزیان را ازدیگر اولویت های شیلاتی خواند.
گفتنی است در این نشست حاضرین در ارتباط با افزایش سطح تعاملات،توسعه و گسترش فعالیتهای مشترک تبادل نظر کردند و مقرر شد تا پیگیریهای لازم در ارتباط با ارتقای تعامل و همکاری با نگاه بر تولید ایمن و پایدار و توسعه صادرات آبزیان صورت پذیرد.