سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان:

ابقای ذخایر میگو هرمزگان نیازمند یاری کشور

55.jpg

سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان با اشاره به اهمیت حفظ ذخایر آبزیان گفت:ابقای ذخایر میگو در هرمزگان نیازمند یاری کشور است.

به گزارش روابط عمومی شیلات هرمزگان،دکتر ساسان صادقی با اشاره به اینکه شفافیت و اطلاع رسانی لازمه مدیریت اصولی است تصریح کرد: اطلاع رسانی این مهم می تواند نقش بسزایی در مدیریت صید میگو و حفظ این گونه ارزشمند برای صید تجاری آن داشته باشد.

وی ضمن تشکر از اقدامات کارشناسی و تحقیقات پژوهشکده اکولوژی حلیج فارس و دریای عمان در کنار شیلات هرمزگان، از همه مسئولین و مردم به ویژه نخبه گان خواست تا نسبت به ارائه راهکار های مناسب و همچنبین رفع این آسیب خطرناک به یاری شیلات بیایند تا شاهد نابودی صید و صیادی میگو نباشیم.

صادقی افزایش تلاش صیادی غیرمجاز در آب‌های جنوب ایران ،وجود شناورهای غیر مجاز، صید غیر مجاز ، آلودگی خوریات،از بین رفتن محل تخم گذاری میگو و ...را از اهم دلایل کاهش صید میگو خواند و تصریح کرد: در این بین کمبود شدید نیروی انسانی در یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات و درنتیجه تضعیف کنترل و نظارت بر صید و صیادی نیز از نقش مهمی برخوردار است.

سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان اظهار کرد: بر اساس آمار های موجود  میزان قایق صیادی غیرمجاز شناسایی‌ شده‌اند تقریباً 4 برابر تعداد قایق‌های صیادی مجاز است و از طرف دیگر شناورهای غیر مجاز، از نظر ادوات صیادی مورداستفاده نیز استاندارهای شیلات و قوانین و مقررات صیادی را نیز رعایت نمی‌کنند، یعنی تلاش صیادی غیرمجاز در ابعاد مختلف بر روی ذخایر آبزیان شیلاتی به‌طور مستمر و مداوم در حال افزایش و در نتیجه افزایش فشار بر ذخایر آبزیان است به طوری که  در سال‌های اخیر فرایند افزایش تلاش صیادی غیرمجاز در آب‌های استان هرمزگان شتاب بیشتری یافته است که ذخایر آبزیان نزدیک ساحل و وضعیت موجود صید میگو را رقم زده است.

صیادان مجاز بیشترین آسیب را از کاهش ذخایر میبینند.

صادقی افزود: با توجه به اینکه صیادان غیرمجاز ذخایر آسیب‌پذیر را تحت‌فشار شدید قرار داده اند و حتی تلاش‌ها برای بازسازی این ذخایر بی‌نتیجه مانده است و در نهایت منجر به تهدید تنوع زیستی دریایی ، امنیت غذایی جوامع بهره‌بردار از منابع دریایی و در نهایت نیز معیشت و اشتغال افراد بومی در معرض خطر جدی قرار دارد.

صادقی ابراز داشت: صید غیرمجاز صدمه و تبعیض شدیدی را علیه آن دسته از صیادانی که مسئولانه و صادقانه و مطابق با شرایط مجوزهای قانونی عمل می‌کنند  روا می‌دارد.

آبهای هرمزگان شاهد افت شبکه غذایی در اثر فعالیت‌های صیادی غیرمجاز

سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان با بیان اینکه  بر اساس پژوهش های صورت گرفته اثرات تدریجی فشار صیادی بر ذخایر آبزیان، بدین‌صورت بروز می‌کند به‌تدریج ماهیان کوچک ، کم‌ارزش اقتصادی و دارای سطوح اهمیت غذایی پایین جایگزین ماهیان درشت و باارزش تجاری می‌شوند گفت:این پدیده جهانی که تحت عنوان افت شبکه غذایی در اثر فعالیت‌های صیادی غیر مجاز  از آن یاد می‌شوند ، در آب‌های هرمزگان و شاید آب های جنوب ایران اتفاق افتاده است و به اثبات رسیده است که واقعا جای نگرانی، چاره جویی و اقدام تاثیر گذار دارد.

وی حفاظت از زیستگاه های حساس طبیعی ( مانگروها، خوریات، مرجان ها،...)،کاهش آلاینده های محیطی ( آلودگی نفتی، فلزات سنگین، خانگی)،مدیریت زمانی - مکانی  صید آبزیان(ممنوعیت صید یا دریابست)،استاندارد سازی و بهینه سازی ادوات صید، ،ایجاد زیستگاه های مصنوعی ، تکثیر مصنوعی و رهاسازی آبزیان را راهکار های در حال انجام خواند و تاکید کرد: اجرای صحیح،واقعی و اصولی این مهم و تخصیص اعتبارات فوری و لازم برای اجرای دقیق آنها می تواند کارگشا باشد که نیازمند توجه همه جانبه مسئولان و مردم است.

سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان گفت: امید داریم این مهم با توجه به اهمیت موضوع هم از نظر ذخایر آبزیان و هم بعد اجتماعی آنگونه که لازم است به یکی از مهمترین دغدغه های کشور تبدیل شود و همه برای حل آن از طریق تقویت فوری یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان، تخصیص اعتبارات فوری و  لازم جهت رها سازی بچه میگو در دریا، اقدامات مراقبتی بیشتر جهت حفاظت خوریات از آلودگی و ... در یاری رساندن به مجموعه شیلات به میدان بیایند چراکه همین امروز نیز خیلی دیر است.

 

http://shilathormozgan.ir/2rcjb

درج نظر